بیایید سوم شهریور را بخاطر ایستادگی و شهادت سه سرباز سرافراز ایرانی ، در مقابل قوای تا بن دندان مسلح روس در سوم شهریور 1320 "روز جلفا " نام گذاری نماییم

۱۳۸۸ خرداد ۲۷, چهارشنبه

راه‌آهن جلفا ـ اصلاندوز توسعه اقتصادي منطقه ارسباران را در پي دارد


رئيس كميسيون اقتصادي مجلس:
راه‌آهن جلفا ـ اصلاندوز توسعه اقتصادي منطقه ارسباران را در پي دارد
خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: راه‌آهن «جلفا- اصلاندوز» توسعه اقتصادي منطقه ارسباران را سبب خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهر، ارسلان فتحي‌پور بعد از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران افزود: راه‌آهن «جلفا ـ اصلاندوز» يكي از خواسته‌هاي به‌حق مردم منطقه ارسباران و قسمتي از دشت مغان است كه با عنايت ويژه دولت خدمتگزار و محروميت‌زدايي از مناطق محروم فاز اول عمليات مطالعاتي اين پروژه مهم و حياتي براي اين منطقه به اتمام رسيده و فاز دوم مطالعه اين طرح آغاز شده است كه با تحقق اين امر شاهد رونق اقتصادي منطقه و تجهيز ناوگان ريلي خصوصا براي بهره‌مندي منطقه آزاد ارس و سرمايه‌گذاران داخلي وخارجي رقم خواهد زد. نايب رئيس مجمع نمايندگان استان آذربايجان شرقي همچنين جاده جلفا ـ خداآفرين را يكي از جاده‌هاي مهم و استراتژيك ارتباطي و تاثيرگذار اين منطقه برشمرد و افزود: با پيگيري‌هاي انجام شده زمينه تبديل اين جاده از جاده فرعي به اصلي با اختصاص اعتباري بالغ بر 40 ميليارد ريال آغاز شده و در تلاش هستيم با جذب اعتبارات بيشتر در روند اجرايي طرح تسريع شود. وي تصريح كرد: با اتمام اين پروژه بزرگ ملي مبادلات بازرگاني با حمل و نقل جاده‌اي توسعه يافته و زمينه اشتغال پايدار در منطقه را با جذب سرمايه‌گذاران به آن فراهم آورده و امنيت جاده‌اي با بهره‌برداري از اين پروژه فراهم شود.

آنا .. مگر اولار سنی یاددان چیخادماق


آنا .. مگر اولار سنی یاددان چیخادماق
گؤی دن سوروشدوم ،
الی یه بیلر سَن
بیر آز زامان ، چؤخ قیس سا بیر زامان ،
آنا روحی اُلاسان ؟
اُنون مهربانلیقی و رفعتی سَن ده اُلسون ؟
دئدی ، یؤخ یؤخ ، هِچ زامان ،
من بو ایشدن اُ ئتری ،
کهکشانلارم آزدی ،
ایشیقلاریم آز دی ،
آیوم و گونوم ، زامان بویونجا آز واریمدی ......

۱۳۸۸ خرداد ۲۵, دوشنبه

موفقیت بین المللی یک همشهری محقق


باخبر شدیم دوست و همشهری عزیزمان آقای مهندس علی فتحعلیزاده بخاطر ارایه مقاله ای در سمپوزیوم بین المللی وان لوح تقدیر دریافت نموده اند . این موفقیت را به ایشان و همه همشهریان عزیز تبریک عرض مینماییم لازم به توضیح است که آقای مهندس فتحعلیزاده مقالات مفید زیادی از جمله تحقیقی راجع به کؤل تپه و نقد کتاب علمدار شهر جاوید و قانون و ....که در آرشیو وبلاگ شهرستان جلفا موجود میباشد نوشته اند که مورد توجه بسیاری از علاقه مندان در منطقه و سراسر جهان فرار گرفته است ضمناً لازم بیاد آوری است که ایشان در حال تالیف کتابی در مورد منطقه خودمان هستند که بزودی چاپ و منتشر خواهند نمود .

۱۳۸۸ خرداد ۲۴, یکشنبه

کتبه فارسی کلیسای سنت استپانوس




در اين‌ بنا فقط يك‌ سنگ‌ نوشته‌ فارسي‌ وجود دارد و آن‌ متعلق‌ به‌ قريب‌ يكصدوپنجاه‌ سال‌ پيش‌ ومشعر بر اين‌ است‌ كه‌ در سال‌ 1246قمري‌ (1830ميلادي‌) عباس‌ ميرزا نايب‌السلطنه‌، فرزند فتحعلي‌شاه‌ قاجار ، قريه‌ دره‌شام‌ جلفا را به‌ مبلغ‌ سيصدتومان‌ از محبعلي‌بيگ‌ نخجواني‌ ابتياع‌ كرده‌ و درآمد آن‌ رابه‌ كليساي‌ سن‌ استپانوس‌ و اجاق‌ دانيال‌ وقف‌ نموده‌ است‌. اينك‌ براي‌ مزيد استحضار خواننده‌ گرامي‌متن‌ مندرجات‌ سنگ‌ نبشته‌ مزبور را ذيلا مي‌آوريم‌:
بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ و هو قديم‌. در عصر سلطنت‌ اعلي‌ حضرت‌ قدرقدرت‌ قضاتوامان‌ سكندرحشمت‌، دارا دربان‌، نواب‌ اشرف‌، حضرت‌ نايب‌السلطنه‌العليه‌، عباس‌ ميرزا، ارواحنا فداه‌ كه‌ خلف‌ ارشدنامدار جمجاه‌، ظل‌الله‌، فتحعلي‌شاه‌ قاجار است‌ ابقي‌الله‌ عمره‌ و سلطنه‌ و ادام‌الله‌ ملكه‌ كه‌ مرحمت ‌بي‌نهايت‌ در باره‌ كمترين‌ دعاگو سركيس‌ ولداستپان‌ ، خليفه‌ جلفاي‌ من‌قراء نخجوان‌ داشت‌، و گويا كه‌حسن‌ خدمت‌ كمترين‌ در پيشگاه‌ حضور والا جلوه‌گر شده‌ بود، بنا بر اين‌ قريه‌ دره‌ شام‌ را در تاريخ‌ سنه ‌1246 به‌ اين‌ كمترين‌ كه‌ دعاگوي‌ دولت‌ ابد مدت‌ شاهي‌ بودم‌ تيول‌ مرحمت‌ فرمودند كه‌ صرف‌ اوجاق‌ دانيال‌(ع ) نمايم‌ و دعاگوي‌ عمر و دولت‌ شاه‌ و شاهزاده‌ و اميرزاده‌ها باشم‌.
و در تاريخ‌ سنه‌ 1246 قريه‌ دره‌شام‌ را از عاليجاه‌ محبعلي‌ بيگ‌ نخجواني‌ به‌ مبلغ‌ سه‌ صد تومان‌ گرفته‌ ، وقف‌ اوجاق‌ دانيال‌(ع ) ساختيم ‌، كه‌ هر كس‌ در اين‌ مقام‌ مبارك‌ بعد از اين‌ خليفه‌ بوده‌ باشد ، اولا به‌ دولت‌ شاه‌ ايران‌ واجب‌ است‌ دعا نمايد ، ثانیا" لعنت‌ خدا و نفرين‌ رسول‌ بر آن‌ كس‌ شود كه‌ اين‌ قريه‌ را بفروشد، و يا به‌ بيع‌ گذارد و صرف‌ اجاق‌ ننمايد .
كتيبه‌ علي‌اشرف‌ نخجواني‌) سنه‌ 1247)
اين‌ كتيبه‌ بر سنگ‌ آهكي‌ سرخ‌ رنگي‌، از نوع‌ سنگهاي‌ خود بنا ، و به‌ خط نستعليق‌ متوسط نقره‌ و بربالاي‌ در ورودي‌ زير طاق‌ مقرنس‌ مدخل‌ كليسا نصب‌ گرديده‌ است‌.

۱۳۸۸ خرداد ۱۷, یکشنبه

یک نظر و یک جواب


بتازگی متوجه شدم که دوست و همشهری عزیز مقیم خارج از کشور با نام ناشناس که برایش آرزوی سلامتی و سعادت مینمایم برای مطلب نماد منطقه آزاد ارس نظری نوشته اند که موجب بسی خوشحالی گردید . قبل از هرچیز باید به همشهری عزیز بگویم که اگر نام علمدار را بعد از نام گرگر آورده ام عمدی نبوده واین بر خلاف دستور زبان فارسی و ( جریان معرفه و نکره است ) اگر هم من چنین نوشته ام یک اشتباه سهوی بوده و لازم نبود شما هم وطن و همشهری بسیار عزیز بخاطرچنین مسئله بی اهمیتی بر آشفته شوید . علمدار و گرگر با همان عظمت و اقتدار بر جای خود باقی است و کلمه ای که این دو نقطه را بهم پیوند میزند هرچه میخواهد باشد . و در ضمن فکر نمیکنم هادی شهر کلمه نامناسبی باشد . نوشته اید من شاید سن کمتری داشته باشم و فکر نمیکنم نیم قرن و اندی سن کمی باشد . بهمین خاطر تمام نا مردمی ها و بی عدالتی ها و مانع تراشی هارا بچشم خود دیده ام و بهمین خاطر هم هست که سعی در معرفی شهرستان جلفا بتمام دنیا را دارم اگر باز هم به این وبلاگ مراجعه کردی به وبلاگهای شهرستان جلفا ، آلبوم شهرستان جلفا ، و انتخاب 86 و جلفا در تالارهای نیک صالحی و .... سری بزن دوست دارم با ارسال مطلب و مقاله و هرچیزی که شهر و شهرستانمان را بدنیا بشناساند یاریم فرمایید در ضمن در زیر عین نظر شما را نوشته ام امیدوارم موجب رفع دلگیری شما گردد .
سلام،آقای صادقی گرگری.خوشحالم بعدازمدتهاکه دورازوطنم هستم به آدرسی برخوردم که می توانم با همشهری های خودم ارتباط برقراربکنم ولی متاسفانه بازمشاده کردم شماهم باماهستیدولی قلمت بوی جدائی می دهد آخه اگرمنو وتواینقدرخوب می نوشتیم نمی گذاشتیم مدتهاپیش یک غریبه اسم شهرمارابه این راحتی عوض کند(البته فکرمی کنم شماآنقدرسن نداشته باشیدتابدانی همان آقایان جزنیت پرکردن درآمدمرکزاستان چیزی رادرسرنمی پروراندند،چون درآنصورت گمرگ جلفاراباآنهمه عظمت به بیابانهای مرکزاستان نمی کشیدندالبته صدهامورد دیگرهم هست ولی سن شمابه آن قدنمی دهد)حال می بینم نوشته ای (گرگرعلمدار).آخه قربونت برم توبرواز صدهانفرغیربومی بپرس که نام آن شهر (علمدارگرگر)بود یا(گرگرعلمدار)به هر حال درحال حاضرفرقی نداردچون ماآنقدربی تفاوت بودیم که سرگذشت بیمارستان، مصلی،باشگاههای ورزشی و...رامی بینیم ولی متاسفانه درفکربازتغییراسم باعظمت شهرمان هستیم؟؟ودیگران به فکردرآمدعوارض شهرداری شهرشان(تبریز)هستند؟اصلا"می توانی بصورت انگشت شماردرآمدیک روز عوارض شهرداری تبریز راازمحل همان گمرگ به غارت رفته جلفادرتبریزچقدراست ؟وباآن درآمدشهرداری چکارهامی تواندبکند؟که انجام هم می دهد؟فکرنمی کنم چون درآنصورت به جای این همه فکرهای عبث حداقل باقلمت نمی گذاشتی برجای مانده های گمرگ سابق جلفا به شهرهای ازمابهترون برود؟ویابابازی منطقه آزادتجاری منطقه جلفا یک بازی دیگری راشروع نمی کردند.زمانی کیلومترها آنطرفترشهری بهترازعلمدارگرگر(ببخشیدگرگرعلمدار)نبودولی حالا زمزمه های بخشداری وشایدفرمانداری راسرمی دهند.کجایندآن مدیران لایق گذشته که شبانه روززحمت کشیدندودرهمینمنطقه ای که الان بدنبال اسماءعتیقه هستیدشهرداری مهیاکردند.سعی کنید بدنبال کاربرای مردم ده ات درمنطقه آزادتجاری باشیدنه به دنبال نماد منطقه...