بیایید سوم شهریور را بخاطر ایستادگی و شهادت سه سرباز سرافراز ایرانی ، در مقابل قوای تا بن دندان مسلح روس در سوم شهریور 1320 "روز جلفا " نام گذاری نماییم

۱۳۸۷ شهریور ۶, چهارشنبه

محصولات باغی شهرستان جلفا *انگور*

محصولات باغی شهرستان ( انگور )
محصولات باغی شهرستان جلفا متنوع است و از اواخر اردیبهشت معمولا مردم از میوه ی منطقه استفاده می نمایند اوایل گوجه سبز ، آلبالو ، گیلاس، زرد آلو و .... به بازار می آید که هر کدام از این میوه ها انواع گوناگون دارند یکی از محصولات عمده ی این فصل معمولا آلبا لو میباشد که تقریبا در باغات تمام سطح شهرستان بعمل می آید و قسمتی از در آمد باغدارران از این محصولمیباشد . بعد انواع مختلف زرد آلو به بازار می آید و تقریبا به علت شرایط آب و هوای مناسبی که کناره های رودخانه پر آب ارس دارد در آمد خوبی از این محصول عاید باغداران می شود. بعد به ترتیب سیب و گلابی و هلو و انگور در انواع گوناگون از باغات برداشت میشود . بعد گردو و بادام و حتی پسته نیز از بعضی نقاط شهرستان به وفور برداشت میشود و انار و انجیر و سنجد هم محصول دیگر این شهرستان است اگر بخواهیم حق مطلب را ادا کنیم شهرستان ما گوشه ای زیبا از این کشور می باشد که بغیر از دو سه محصول مخصوص مناطق گرمسیری بقیه ی میوه ها آن هم از نوع مرغوبش به فراوانی در آن به عمل می آید و به کشور های همسایه و سایر نقاط میهن اسلامی صادر می شود و به لطف پروردگار و همت مسئولین دلسوز منطقه بزودی آبیاری دشت گلفرج آغاز و بر محصولات منطقه چندین برابر اضافه خواهد شد بهمین خاطر بر آن شدیم در فرصتهای مناسب از خواص مختلف میوه های موجود در شهرستان برایتان بنویسیم شاید مفید واقع شود در این پست در باره ی انگور و فواید آن با شما صحبت میکنیم: و فراموش نکنیم که خربزه چون عسل هادیشهر ( گرگر و علمدار )این روز ها با قیمت مناسب در میادین شمال و جنوب هادیشهر کام خریداران را شیرین میکند .
انگور
انگور میوه ای لذیذ و شیرین و از نوع میوه های خوشه ای است.
این میوه سرشار از ویتامین های آ ، ب ، ث .. می باشد . همچنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، فسفر و آهن است. یک لیوان(160 گرم) انگور سبز یا قرمز بدون هسته حاوی : 110 کالری انرژی ، یک گرم پروتیین ، 29 گرم کربو هیدرات و یک گرم فیبر می باشد. انگور، منبع خیلی خوب ویتامین سی و منگنز می باشد . منظور از منبع خیلی خوب یعنی 20 درصد یا بیشتر نیاز روزانه ی فرد به آن ماده ی مغذی رابر آورده می کند .
خواص انگور :
یکی از خواص مهم انگور ، تصفیه ی خون و خون ساز بودن آن است . لذا چنانچه از کم خونی رنج می برید ، خوردن انگور قرمز یا یاقوتی را به شما توصیه میکنیم .
افرادی که خیلی لاغرند و می خواهند چاق شوند ، می توانند یک لیوان صبح و یک لیوان عصر آب انگور بخورند .
انگور هم لاغر کننده است ، هم چاق کننده ، به این صورت که اگر انگور را از صبح تا ظهر ، به تنهایی میل کنید لاغر کننده ، و اگر آن را همراه غذا بخورید چاق کننده است .
انگور و آب آن برای کسانی که در اثر یک بیماری طولانی ضعیف شده اند ، بسیار مفید است . افرادی که در دوره ی نقاهت بیماری بسر میبرند و یا ضعف عمومی دارند ، سعی کنند از انگور ، هویج و سیب و هلو به مقدار زیاد استفاده کنند .
البته بهتر آن است که این میوه ها را با هم در آب میوه گیری بریزند و آب میوه مخلوط را در طول روز جرعه جرعه بنوشند .
انگور برای سل، یبوست ، بواسیر و سیاه سرفه اثر شفا بخش دارد .
انگور غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به اوره خون بالا و اسیدوز میباشد.
آب انگور تازه برای بیمارانی که دچار ورم کلیه هستند ، نوشیدنی مناسبی است، زیرا ادرار آور است .حتی در این مورد بهتر است به جای شیر به بیمار ، اب انگور تازه داده شود .
به دلیل مقوی و مغذی بودن انگور، برخی از پزشکان عقیده دارند آب انگور تازه نوعی شیر با منبع گیاهی است که مواد غذایی آن به مراتب بیشتر از شیر حیوانی است .
مصرف آب انگور تازه برای کسانی که نارسایی کبد دارند ، توصیه شده است ، زیرا آب انگور عمل ذخیره ی قند در کبد و دفع صفرا را تسهیل میکند . کبد را تقویت و به فعالیت سالم آن کمک میکند .
انگور موجب افزایش اشتها میشود .
انگور سموم بدن را دفع میکندو یبوست را برطرف می سازد .
اگر آب انگور را بر پوست بمالید ، چین و چروک آن را برطرف میکند و پوست را با طراوت میکند .
انگور برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل ، رماتیسم ، نقرس و سنگ کلیه میباشند ، مفید است.
انگور برای کسانی که دچار مسمومیت ، عوارض فشار خون بالا و سو هاضمه ، اختلالات پوستی ، کورک اگزما و نفریت شده اند سودمند است .
آب انگور تازه شیر زنان را زیاد میکند .
انگور در زدودن غم و اندوه و بی تابی شدید ، بسیار موثر است .
انگور عامل مهمی برای بازگشت نیروی عضلانی است .
انگور یک غذای خوب برای سلسله اعصاب می باشد و فشار عصبی را تسکین می دهد .
انگور تازه برای بهبود بیماریهای قلبی بسیار سودمند است .
انگور قند خون را تنظیم می کند . در اثر ورود قند انگور به خون ، نیرویی به وجود می آید که ماهیچه ها به وسیله ی آن کار میکنند .
انگور باعث پاک سازی معده و روده از مواد زاید و مضر میشود .
انگور دو برابر گوشت در بدن انرژی تولید میکند ، ولی برخلاف گوشت اوره ی خون را افزایش نمی دهد .
طبق تحقیقات علمی جدید ، انگور بسیاری از میکروب های بیماری زای داخل بدن را از بین
میبرد.
خواص انگور قرمز:
انگور قرمز از تصلب شرایین و انسداد رگها پیشگیری میکند .
به گفته ی پژوهشگران غلیظ بودن خون ، اکسیداسیون سریع کلسترول ، سفت و سخت شدن رگها دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی و تصلب شرایین است.
این پژوهشگران دریافته اند که با خوردن انگور قرمز ، اکسیداسیون کلسترول ، کاهش می یابد و رگهای خونی منبسط می شوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان می یابد علاوه بر این ، خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملکرد قلب می شود .
انگور قرکز منبع سرشاری از آنتی اکسیدان موسوم به کوئر نستین است . پوست انگور دارای ماده ی سفید رزوراتول است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیری میکند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگها میشود .
موارد احتیاط:
مصرف زیاد انگور باعث دل پیچه و اسهال می شود بنابر این در خوردن آن افراط نکنین . مصرف انگور برای مبتلایان به دیابت مضر است .
مصرف مداوم آب انگور باعث ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه ادرار میشود . خوردن انگور ترش و نارس ، باعث بروز اختلال در معده میشود.
هسته ی انگور سرد و خشک است و در معده های ضعیف ایجاد نفخ میکند
زیاده روی در خوردن انگور برای کبد و معده مضر است و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود .
خوردن آب سرد بلافاصله پس از خوردن انگور ، برای معده زیان آور است.

هیچ نظری موجود نیست: