بیایید سوم شهریور را بخاطر ایستادگی و شهادت سه سرباز سرافراز ایرانی ، در مقابل قوای تا بن دندان مسلح روس در سوم شهریور 1320 "روز جلفا " نام گذاری نماییم

۱۳۸۸ اردیبهشت ۵, شنبه

کرم ایریشم و ابریشم بافیدر سیه رود و اطراف آن



کرم ایریشم و ابریشم بافیَ

در شهر سیه رود و روستاهای اطراف آن پرورش‌ كرم‌ ابريشم‌ رواج‌ دارد كه‌ سالانه‌ تعداد زیادی جعبه‌ تخم‌ نوغان پرورش‌ داده‌ مي‌شود .
اغلب خانوارهای این منطقه ازشهرستان جلفا در كنار كارهاي‌ كشاورزي‌ و دامپروري ‌، كرم‌ ابريشم‌ نيز پرورش‌مي‌دهند. كه‌ به‌ طور متوسط در سال‌ هر خانوار از يك‌ جعبه‌ الي‌ چند جعبه‌ نوغان‌ پرورش‌ مي‌دهد . و براي‌ اين‌امر مقدار زیادی اصله ‌ نهال‌ توت‌ كاشته‌ شده‌ است‌ . پرورش‌ كرم‌ ابريشم‌ هر سال‌ از اول‌ بهارشروع‌ و تا آخر خرداد انجام میگیرد که در بعضی از سالها این مدت ‌ نسبت‌ به‌ سال ‌قبل اندکی فرق‌ مي‌كند و تقريباً هر سال‌ چندین كيلوگرم ابريشم‌ توليد مي‌گردد .
در سال‌ 1371 قيمت‌ هر كيلو ابريشم‌ 60000 ريال‌ بوده‌ است ولی امروزه با توجه به گسترش مصرف نخهای ابریشمی ، از قیمت بسیار خوبی برخوردار است ‌.
ابریشم و چگونگی بعمل آوری آن

یکی از حشرات بسیار سودمند پروانه کرم ابریشم است که در صنعت نوغانداری درامدهای کلانی را نصیب جامعه می کند.این صنعت در ایران جای خود را پیدا کرده است و اهمیت این حشره به درستی شناخته شده است.۸۰هزار خانوار كشاورز در استانهاي گيلان، گلستان، مازندران، خراسان، آذربايجان شرقي، اصفهان و فارس در كنار كار كشاورزي به پرورش كرم ابريشم اشتغال دارند كه ازاين تعداد ‪ ۴۰هزار خانوار آن در گيلان زندگي مي‌كنند.نوغانداران كشور هر سال حدود سه هزارو ‪ ۵۰۰تن پيله تر توليد مي‌كنند كه در كارگاههاي سنتي به نخ خالص ابريشم تبديل مي‌شود و به مصرف بافت فرشهاي ابريشمي مي‌رسد .
كرم ابريشم پس از حدود ‪ ۴۵تا ‪ ۶۰روز نگهداري و تغذيه با برگ درخت توت به دور خود پيله مي‌تند. پيله تر قبل از آنكه كرم داخل آن به پروانه تبديل شود در كارگاهها و كارخانه‌هاي پيله خشك كني، خشك و سپس نخ كشي مي‌شود .
پرورش كرم ابريشم از نقطه نظر بازگشت سرمايه گذاري نسبتا سريع است . اين فعاليت مي تواند به عنوان منبع درآمد ارزي كشور از طريق توليد مواد خام ,‌ نخ ابريشم قالي, توليد پارچه ابريشمي و ساير فعاليت هاي مربوط به صنعت ابريشم قرارگيرد. با توجه به توسعه اين بخش توليدي, فرصت زيادي براي توسعه صنايع دستي فراهم مي شود كه توسعه اين بخش صنعت به نوبه خود كمك فراواني به جامعه روستايي خواهد نمود و باعث بكارگيري نيروهاي مازاد بخش كشاورزي و زنان روستايي را فراهم خواهد ساخت .
براي تهيه الياف ابريشم, كرم ابريشم را در مكانهايي به نام تلنبار نگهداري كرده و با برگ توت تغذيه مي كنند. كرم ابريشم پس از طي مراحل لاروي اقدام به تنيدن پيله به دور خود مي كند. پس از تكميل پيله تني به فاصله يك تا دو روز اقدام به خشك كردن پيله ها به يكي از سه روش زير عمل مي كنند:‌الف) روش گرماي خشك بوسيله حرارت مستقيم آفتاب داغ ب) روش گرماي مرطوب با بخار آب ج) روش مركب با استفاده از دو روش فوق به صورت توام مواد مورد نیاز نوغان (كرم ابريشم) و برگ درخت توت می باشد .
در پى گسترش الياف و ابريشم هاى مصنوعى و به انزوا كشيده شدن صنعت ابريشم، انستيتو ملى علوم كشاورزى زيستى (NIAS) واقع در تسوكوبا به فكر پرورش كرم هاى ابريشم تراريختى (تغييريافته ژنتيكى) افتاد كه بتوانند به جاى ابريشم پروتئين توليد كنند. شركت صنايع توراى (Toray) كه در زمينه توليد الياف، فرآورده هاى دارويى و تجهيزات پزشكى فعاليت دارد در ناحيه اهيم


(Ehime) دست به ايجاد كارخانه اى موسوم به «كارخانه حشرات» زده است كه محصول آن پروتئينى به نام اينترفرون است كه معمولاً در درمان عفونت هاى ويروسى سگ ها و گربه ها مورد استفاده قرار مى گيرد .
كرم هاى ابريشم پس از دريافت نوعى ويروس تغييريافته ژنتيكى به قفسه هاى خاصى انتقال پيدا مى كنند و آن قدر در آنجا نگهدارى مى شوند تا ويروس هاى موجود در بدن آنها رشد كند. ژاپن در راس كشورهاى پرورش دهنده كرم هاى ابريشم قرار دارد. براساس گزارش هاى ارائه شده بيش از هزار گونه كرم ابريشم در جهان وجود دارد كه ژاپن قادر به پرورش و توليد بيش از ۶۰۰ نوع از آنها است. فعالیت تحقیقاتی ذکر شده بالا نیز توسط سازمان فرآورده هاى دارويى حيوانات که در ژاپن مستقر است صورت میگیرد .

هیچ نظری موجود نیست: